Verslagen

Homo Ludens (verslag bijeenkomst 13 nov)

Misschien een vreemde opening van een verslag, maar mijn hart gaat altijd sneller kloppen als ik weet dat er “gespeeld” gaat worden. Het gebeurt niet vaak dat ik kan zeggen: uit onderzoek is gebleken…maar dat kan wel, na deze top avond bij VO de Wolden. Door het spelen van een bordspel deel je kennis en leer je van elkaar.

Op de november bijeenkomst nodigen we onze leden altijd uit om vooral een gast mee te nemen, om kennis te maken met ons netwerk. Deze avond nodigen we ook altijd een speciale gast uit en zorgen we er vooral voor dat er ruimte is om met elkaar te praten, netwerken en kennis uit te wisselen. Dat is ook deze keer gelukt.

Freka Vink zette ons aan het werk met het door haar ontwikkelde interessante vragenspel [https://www.interessantevragenspel.nl/]
Bij het ‘analoge’ bordspel, waar het de bedoeling is dat je de top bereikt, horen verschillende soorten vragenlijsten op thema’s. De thema’s hebben te maken met persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.
Alle speeltafels waren bezet en na uitleg van de spelregels werd er gespeeld. Niet om de winst, maar om het goede gesprek.
De introductie van tafelgenoten was niet eens nodig, want de indringende vragen die bij het spel horen, maakte dat we heel veel van elkaar leerden en elkaar ook leerden kennen.
De ongedwongen sfeer die bij een bordspel ontstaat, was ook deze avond voelbaar.
De antwoorden gingen echt in op ondernemersvragen, persoonlijke strubbelingen, keuzes en hulpvragen.
De tijd was te kort…ik had nog wel een uurtje door kunnen spelen.

Bijna de helft van de aanwezige ‘collega’s’ was op woensdag 13 november als gast aanwezig, maar ik durf te wedden dat zij na deze avond besloten hebben om lid te worden van VO de Wolden. Het wordt een steeds krachtiger netwerk van ondernemende vrouwen in allerlei verschillende fasen van hun ondernemerschap en in alle takken van ondernemersport.
Mooi en fijn om daar onderdeel van te mogen zijn! Je hebt wat gemist als je er niet bij was. We ging zelfs zo op in het spel dat we vergeten zijn foto’s te maken…