Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand april: Hilly Nijstad, De Wiltzangh

Op een van de mooiste plekken van Drenthe bracht ik een bezoekje aan Hilly Nijstad op vakantiepark De Wiltzangh in Ruinen. Het zijn drukke tijden voor haar in verband met de start van het nieuwe seizoen. Gelukkig heeft ze even tijd voor me want ze is deze maand onze onderneemster van de maand!

Wat was je belangrijkste drijfveer om met dit bedrijf te beginnen?
Vakantiepark De Wiltzangh is in 1950 gestart als kampeerterrein in de bossen van het Dwingelderveld. Mijn moeder pachtte vroeger de kampwinkel op het terrein. In die tijd was een kampwinkel nog echt een soort supermarktje en de winkel liep erg goed! Ik werkte zelf in de zaak van mijn vader, een winkel in mode en textiel, in het hart van Ruinen en mijn man André was kok op de Huttenheugte. Begin jaren negentig kwam De Wiltzangh te koop en hebben we samen met mijn ouders de stap gewaagd en zijn dit park gaan runnen. Later kwam mijn broer ook in de zaak, een echte familiebusiness dus! Vanaf 2007 zijn André en ik alleen eigenaar en vol enthousiasme willen we mensen een leuke vakantie bezorgen.

Wat lever je voor product/dienst?
De Wiltzangh is een vakantiepark voor het hele gezin maar ook heerlijk als je er lekker even met z’n tweetjes uit wilt zijn. Er zijn uitgebreide verblijfsmogelijkheden zoals diverse types bungalows, luxe wellnes lofts, een groot familiehuis of schattige schaapherdershutjes met een bedstee. Natuurlijk kun je nog steeds kamperen en is er ook een apart Camperpark. Om de vakantiebeleving compleet te maken verhuren we fietsen, hebben we een winkeltje voor souvenirs of vergeten boodschappen en kan men lekker eten in het restaurant. Het bezoekerscentrum van Nationaal Park het Dwingelderveld en de Schaapskooi zijn om de hoek!

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?
Persoonlijke aandacht voor de gasten, dat is wat ik leuk en belangrijk vind vertelt Hilly. Ze geniet heel erg wanneer mensen vertellen hoe leuk ze het hier hebben gehad. De vroege uurtjes in het zomerseizoen zijn bijvoorbeeld erg gezellig, de mensen komen dan verse broodjes halen in de ochtend!
Daarnaast is het ook heel erg leuk om mijn kennis over het gebied en de natuur met onze gasten te delen. Ik heb de cursus ‘gastheer’ van het Dwingelderveld gevolgd, speciaal voor recreatieondernemers die hun gasten het bijzondere van de natuur en het landschap om hun heen willen laten zien zodat ze daar nog meer van kunnen genieten.

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?
Doel is komende tijd te gaan behoren tot de beste bedrijven van Drenthe. De Provincie Drenthe heeft een samenwerking met de ‘Vitale vakantieparken’ en daarbinnen willen we bij de top gaan horen. Dat betekent nog meer luxe bieden en daarbij kiezen we ervoor verder te investeren in wellness met lofts met whirlpool, sauna en hottub midden in de natuur. Ook in de bestaande accommodaties blijven we investeren want een fijne beleving op de beste plek van Drenthe gunnen we natuurlijk iedereen!

Voor meer info: www.dewiltzangh-ruinen.nl

Tekst en foto: Harriet van Eldik – ten Hoopen