Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand januari: Corina Dekker van Innerbalance by Corina

Corina heeft de deur al voor me open als ik bij haar huis kom. Als ik bij haar op de stoep sta, fluistert ze dat haar man Harry ligt te slapen. Hij heeft nachtdienst gehad. Dochter Demi (14) en zoon Timo (10) zijn naar school. Twee katten – Woezel en Pip –  komen nieuwsgierig bij me snuffelen.
We gaan zitten aan de grote tafel met een kopje thee. Corina vertelt dat ze veel vrije dagen had de afgelopen twee weken. Echt even tijd voor haar gezin en familie. En zo raken we gezellig aan de klets.
Maar ik kom voor een interview dus ik pak mijn vragenlijstje erbij want Corina staat op tijd.

Wat was je belangrijkste drijfveer om met dit bedrijf te beginnen?
“Dat was puur toeval. Ik had het diploma van schoonheidsspecialiste op zak en ik kreeg een mevrouw aan de deur die mij over een nieuw concept wou vertellen. Het ging over holistisch werken. Ik had werkelijk geen idee wat dit was. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en we maakten een afspraak. Toen ik alles over dit concept had gehoord werd ik super enthousiast.”

Wat lever je voor product/dienst?
“Met holistische verzorging benader ik de mens als één geheel en niet vanuit één specifieke klacht. Lichamelijk klachten, zoals vermoeidheid of huidproblemen hebben een weerslag op de mentale en emotionele gesteldheid. Of andersom: gevoel van stress, depressiviteit en onrust zorgt voor lichamelijke problemen. Met het toepassen van massagetechnieken en het gebruik van natuurlijk zuiverende oliën, kruiden, edelstenen en producten probeer ik het lichaam in balans te krijgen. Op fysiek, mentaal en emotioneel niveau”.

Corina werkt met producten van BASHYA. Deze producten bevatten 100% natuurlijke, plantaardige ingrediënten en bestaat uit een

  • huidverzorgingslijn,
  • heilzame producten,
  • fysiotherapie in- en uitwendig,
  • kruiden en theeën en
  • therapeutische sieraden. Deze producten zijn allemaal bij haar te koop.

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer of als mens?
“Ik word heel blij als mensen je laten weten dat ze baat hebben bij je dienst/product.
Onlangs kwam via social media een verhaal bij mij terecht van een jongetje van 2 jaar die veel last had van eczeem. Hij kon niet meer slapen en had veel jeuk. Doordat het jongetje niet kon slapen, kregen de ouders ook te weinig slaap. De dermatoloog had geen oplossing meer. Mijn advies was een tinctuur en zalf te gebruiken. Een paar dagen erna kreeg ik bericht dat het jongetje weer kon slapen en veel minder last van jeuk had. Daar doe ik het voor!”

“Zo ook een jonge vrouw met menstruatieklachten. Zij heeft er baat bij dat ik haar om de paar maanden masseer”. “Zo zijn er nog veel voorbeelden”.

Waar wil je volgende jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

“De droom is om een grotere praktijkruimte aan huis te krijgen, zodat klanten niet meer door het huis heen hoeven.” Daarom staat sinds kort hun woning te koop. “Daarnaast is het fijn om niet meer op twee plekken te hoeven werken. Dit geeft  rust en overzicht en je hebt alles bij de hand.” Nu heeft ze haar producten opgeborgen in een dichte kast, maar ik kan me voorstellen dat ze deze in een nieuwe praktijk juist wil uitstallen.
Verder volgt Corina cursussen, zodat ze haar klanten nog beter kan helpen en begeleiden. Ze vindt het interessant om zoveel mogelijk kennis te vergaren over het menselijk lichaam.

Meer informatie www.innerbalancebycorina.nl

Marian van der Heide