Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand juni: Coby Strijker van Bloem & Ri

Eigenaresse van Bloem & Ri is hartstikke druk

Coby Strijker is een duizendpoot. Een onderneemster puur sang, die alles aanpakt, creatief is en weet van aanpakken. De lijst met activiteiten die onder Theeschenkerij Bloem & Ri valt is dan ook lang.

“Oorspronkelijk hadden we hier een overslagbedrijf van kalveren. Maar in 2001 kregen we te maken met Mond-en-klauwzeer en toen was het ineens over”, vertelt ze me. “We hebben de zaken toen rigoreus omgegooid en we zijn begonnen met een koffie- en theeschenkerij plus een B & B”. Coby is een echt mensen-mens, houdt van contacten en heeft voor iedereen een luisterend oor. Ze is een gastvrouw in hart en nieren. Niet verwonderlijk dus dat de zaken in de loop van de jaren flink zijn gegroeid.

“Sinds 2014 hebben we ook een groepsaccommodatie, wat mij heel goed bevalt”. Groepen tot 20 personen bevolken, vaak in de weekenden, de 8 kamers die beschikbaar zijn. Coby: “Het zijn vaak families die iets te vieren hebben, vriendengroepen, maar ook bedrijven. Best afwisselend. En ik vind het fijn dat mensen zich hier echt thuis voelen”.

Naast gastvrouw zijn, is Coby ook bijzonder creatief. “Vroeger heb ik de bloemistenopleiding gedaan, dus bloemschikken met groepen of werken met diverse materialen die we in het bos tijdens een wandeling hebben gevonden vind ik ook fantastisch om te doen”.

Schilderen is een andere creatieve kant van Coby. “We bieden beschilderen van aardewerk aan, zoals op borden of mokken, maar ook schilderen op doek. Soms komt er een groep die iets met teambuilding willen doen en dan is doorgeef-schilderen heel leuk. Iedereen krijgt één kleur verf en een doek en steeds worden de doeken doorgegeven. Het thema verdraagzaamheid komt hier regelmatig om de hoek kijken”, legt Coby uit. “Ze moeten het van elkaar kunnen accepteren dat hun idee bij een ander een heel andere vorm kan krijgen. Iets wat lang niet altijd gemakkelijk is”.

Heel laagdrempelig is het inloop-schilderen op woensdagmiddag. De deelnemers krijgen aanwijzingen bij hun creatieve werk, maar er wordt ook veel gedeeld met elkaar. Bijzonder is dat er ook mensen met een beperking in de groep zitten, die door het schilderen hun verhaal kwijt kunnen.

Kortom…Coby is hartstikke druk. “Zoveel is zeker”.

Kijkend naar de toekomst willen Coby en haar man, beiden al richting de 70, op tijd keuzes gaan maken. “Heel soms droom ik van een heel klein huisje, maar met een flinke schuur, waar ik mijn hobbies kan uitleven. Ik zou graag een cursus ceramiek doen en zeker graag door willen gaan met portretschilderen. Het is belangrijk dat we op tijd een beetje druk van de ketel halen”.

Website: bloem-en-ri.nl