Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand maart: Bettie Hummel, Foot & Beauty Care

Vandaag rij ik naar Weerwille waar Bettie vanuit een woonboerderij een prachtige salon op een makkelijk te bereiken locatie runt. In de keuken werd ik uitbundig begroet door twee grote Berner sennen honden die haar grote vrienden zijn! Nadat we het ook even over een serieuze haakverslaving hebben gehad was het tijd voor het interview!

Wat was je belangrijkste drijfveer om dit bedrijf te beginnen?

Ik werkte al een tijd in de techniek, zwaar werk dat ik niet tot mijn pensioen wilde gaan doen. Een reorganisatie was het zetje dat ik nodig had om weer een opleiding te gaan volgen en dan te gaan doen wat ik diep van binnen altijd al wilde gaan doen, schoonheidsspecialiste worden!

Wat lever je voor product/dienst?

Ik ben gestart als schoonheidsspecialiste en pedicure en ben me daarna verder gaan ontwikkelen in visagie en kleuren analyse. Ik heb een tijd in een modezaak in Meppel gewerkt en ontdekte dat er klanten zijn die niet van winkelen houden en/of onzeker zijn over welke kleuren goed staan. Na een kleurenanalyse kun je gerichter shoppen en heb je ook minder vaak een miskoop!

In mijn salon verkoop ik crèmes en producten van Nouvital op natuurlijke basis. Ik heb gemerkt dat mensen goed reageren op deze producten en de wisselwerking met het bedrijf is goed. Het wordt in Nederland gemaakt en als we als schoonheidsspecialisten aangeven dat er vraag is naar bijvoorbeeld een crème met zonnefactor dan maken ze dat!

Bindweefselmassage is de nieuwste behandeling die ik geef. Je stimuleert je eigen huid door middel van specifieke grepen om zo te werken op de onderliggende huidlagen. Op deze manier verstevigt de huid zonder dat er apparatuur of dure crèmes aan te pas komen. Het voegt zeker iets toe aan de bestaande behandelingen die ik bied.

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?

Ik ben echt blij met de resultaten die ik zie van de huidbehandelingen en het is erg fijn om mensen af te helpen van klachten als pedicure. Je komt in dit vak heel dicht bij iemand en het is heel mooi als ik mensen zo goed mogelijk kan helpen doordat ze mij hun vertrouwen geven en zo hun problemen kan oplossen.

Laatst had ik een klant die kwam voor het epileren van wenkbrauwen maar vragen had over hoe ze zichzelf nou het beste op kon maken. Ik heb haar toen zelf voor de spiegel aan de slag laten gaan met mijn tips. Ze kan dit nu dus thuis ook!

Het is trouwens heel leuk om je een keer door iemand anders op te laten maken, je bent vertrouwd met je eigen gezicht maar een professional kan je laten zien wat er ook mogelijk is.

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

Ik wil de bindweefselmassage wat meer op de kaart zetten door voorlichting te geven over wat er kan en wat het doet. Op pedicure gebied wil ik me meer richten op ingegroeide teennagels.

Ik ben altijd op zoek naar meer verdieping in het werk en wil me altijd blijven ontwikkelen!

Voor meer info:  https://www.footandbeautycare.nl

Tekst en foto: Harriet van Eldik – ten Hoopen