Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand maart: Nicole Herrema – By Spy Products

“Ik houd niet van theoretisch geleuter”

Het huidige By Spy Products B.V. staat sinds 2,5 jaar officieel onder leiding van Nicole Herrema. “Mijn vader was in 1979 het bedrijf begonnen”, vertelt ze. “Hij was destijds de eerste internetleverancier van het noorden”. Nicole zelf stapte ruim 30 jaar geleden in als administratief medewerkster en runt nu dus zelf het bedrijf met inmiddels 7 medewerkers. Het omgaan met mensen, het verzeilt raken in allerhande, liefst gekke situaties, het kletsen en sparren met mensen over behoeftes en wensen vindt deze van oorsprong Haagse onderneemster het allerleukste. Aan theoretisch geleuter heeft ze een broertje dood.

Aanbod

Wanneer ik vraag naar hun aanbod blijkt dat heel breed te zijn. By Spy Products levert de software voor camera beveiligingssystemen voor bedrijven. “Een grote, internationale hotelketen is bijvoorbeeld een klant van ons”, aldus Nicole.

Daarnaast leveren ze de software voor handhavingsapplicaties. “De handhaving is gericht op gemeentes. Denk aan BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren) die parkeerbekeuringen uitschrijven”, legt Nicole uit. “Of bekeuringen voor het illegaal dumpen van afval, het poepen van je hond op de stoep. Via onze app schrijft de BOA een bekeuring uit en de hele administratieve afhandeling regelen wij”.

Als derde poot levert Nicole internetverbindingen via de satelliet. “We plaatsen bijvoorbeeld een satelliet bij een windmolen ergens in niemandsland op een dijk, zodat er ter plekke tóch internet is om de eigenaar op afstand het reilen en zeilen van de windmolen uit te laten lezen”.

De ‘Alarm-watch’

Helemaal intrigerend en nog volop in ontwikkeling is de Alarm-watch. Een fors horloge waarin alle functies zitten van een Smarthpone, met een eigen “Simmetje”, zoals Nicole dat noemt. Het horloge heeft een heel breed toepassingsgebied. Nicole: “We richten ons op zogenaamde ‘alleen-werkers’ die in spannende situaties terecht kunnen komen en direct hulp willen kunnen inroepen. Dus niet eerst je handtas op de kop zetten om je telefoon op te duiken, maar direct één druk op de knop van je horloge, waardoor er direct contact gezocht wordt met het nummer dat jij geïnstalleerd hebt. Denk aan een (wijk)verpleegkundige die alleen bij een cliënt is en hulp nodig hebben, denk aan iemand in de nachtdienst, een zelfstandig wonende oudere, een deurwaarder die in een bedreigende situatie terecht komt waar hij assistentie nodig heeft”.

By Spy Products werkt al vier jaar aan de Alarm-watch en er zijn nog legio nieuwe mogelijkheden. Naast de Noodknop is er een zogenaamde Hulpknop waarmee je bijvoorbeeld life kunt inbellen met een collega op een andere zorgafdeling. Een meeluisterfunctie is al werkzaam, een locatiefunctie bestaat al, net als een stil-ligfunctie die aangeeft wanneer iemand een bepaalde tijd niet heeft bewogen. “Fantastisch om in samenspraak met onze klanten en met de ontwikkelaars hier in huis tot een steeds beter product te komen”, aldus een enthousiast Nicole. “Het werk van mensen gemakkelijker en/of veiliger maken is haar zakelijke drive”.

Waar ik volgende jaar willen staan met m’n bedrijf? “Op het vlak van handhaving zijn we in Nederland al één van de bekendste spelers. Dat heeft jaren investeren gevraagd. Zo’n positie zou ik voor de Alarm-watch natuurlijk ook graag willen, maar ik realiseer me dat het verkrijgen van grote bekendheid een proces is. Ik vind dat fantastisch om aan te werken en heb er alle vertrouwen in”.