Verslagen

Verslag bedrijfsbezoek aan Merima van Marga Nimeijer

Op Valentijnsdag stond er een bezoek gepland bij Merima, het bedrijf van Marga Nimeijer. Marga is kinesiologe en heeft een praktijk voor toegepaste kinisiologie en neuro-ontwikkelingstherapie.

We werden heel hartelijk ontvangen door Marga en haar man Henk in het dorpshuis van Koekangerveld. We werden gelijk al verwend met koffie en thee met heerlijke, door Marga zelfgemaakte , lekkernijen. Een goed begin is het halve werk moet Marga gedacht hebben.

Marga heeft ons vervolgens meegenomen in de wereld van de kinesiologie, neuro-ontwikkelingstherapie en voedingsleer volgens de vijf elementen. Waarvan hier een korte samenvatting.

Kinesiologie, is een manier om met energie te werken. Iedereen heeft energiebanen en deze energiebanen zijn onder anderen verbonden met organen en met emoties. Om verschillende reden kan het gebeuren dat de energie niet goed meer stroomt. Dit kan je bijvoorbeeld ervaren als vermoeid zijn of rugpijn hebben. Met kinesiologie zoek je uit wat de reden daarvan kan zijn en hoe je de energiestroom weer kunt stimuleren. Zodat het lichaam aan herstel kan gaan werken.

Marga heeft ons laten zien hoe ze werkt met spiertesten. Waarbij we uiteraard ook zelf aan de slag moesten. Sommigen hadden echt zoiets van hoe kan dat. Maar uiteindelijk was iedereen enthousiast en was het mooi zelf te ervaren hoe het werkt.

Neuro-ontwikkelingstherapie: bij de ontwikkeling van baby’s in de baarmoeder ontwikkelen zich primaire reflexen. Deze primaire reflexen heeft een kindje onder anderen nodig om te groeien en te ontwikkelen. In een later stadium worden de reflexen weer geremd. Gaat dit hele proces niet optimaal dan kunnen er allerlei problemen ontstaan in de verder ontwikkeling van een kind. Bijvoorbeeld: leer en gedragsproblematiek.

In haar praktijk werkt Marga volgens de leer van de vijf elementen voeding volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. De vijf elementen voeding heeft een aantal uitgangspunten met als doel de vertering van het voedsel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Smaken, seizoenen, thermische waarde zijn termen waar in deze voedingswijze rekening wordt gehouden.

Als uitsmijter heeft Marga ons een heerlijke meridiaanmassage gedemonstreerd en moesten we die ook zelf oefenen. Deze massage is uitermate geschikt voor onder de douche aldus Marga.

Na deze interessantae en zeer enthousiaste uiteenzetting van Marga werden we uitgenodigd mee te lopen naar de praktijkruimte van Praktijk Merima om daar de bijeenkomst voort te zetten.

Marga had van alles klaar gezet om te bekijken in haar praktijk. Maar ook had ze de hele dag, samen met vriendin Maaike, in de keuken gestaan om ons te voorzien van super lekkere hapjes. Echt heerlijke en verantwoorde hapjes.

En aan het einde van het bezoek kreeg iedereen een hele lieve surprise mee naar huis. Een rozenkwarts, steen van liefde. Mooi ingepakt met voor iedereen een klein briefje met daarop een spreuk. Omdat het Valentijnsdag was, hoe leuk en lief is dat?

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een hele leuke en interessante avond heeft gehad. We hebben veel geleerd van dat wat Marga zo met passie ons heeft verteld. Het blijft iedere keer weer verrassend om een ondernemer zo bevlogen te zien en zo enthousiast te horen vertellen over haar werk.

Kortom zorg dat je de data van de bedrijfsbezoeken in je agenda zet! Dat is echt de moeite waard.

Marga bij deze nogmaals ontzettend bedankt voor jouw gastvrijheid en bijzonder enthousiaste wijze waarop je ons hebt meegenomen in jouw bedrijf.