Verslagen

Verslag bijeenkomst 11 maart

De avond werd ingevuld door drie van onze eigen leden. Hetgeen een mooie avond opleverde. Harriet ten Hoopen trapte af met haar verhaal over fotografie.

Daarbij passeerden verschillende onderwerpen de revue. Waar moet een goede profielfoto aan voldoen. We kregen tien tips waar op te letten. Belangrijk is ook te kijken voor welk doel de foto is. Verder vertelde harriet ons iets over een beeldbank en wat je daarmee kunt. Interessant voor als je graag regelmatig iets post op Facebook, blogs etc. Zodat je foto’s kunt gebruiken van je eigen bedrijf. En tenslotte vertelde ze ons nog iets over fotocursussen en andere zaken.

Vervolgens kregen we van Janinne Sybenga van J9 design van alles te horen over waar op te letten bij het bouwen van een website. Of waar een goede website aan moet voldoen. Als ook waar naar te kijken met logo’s. En dat er soms meer te zien is je dan je denkt bij logo’s. Verborgen symbolen. Vanaf nu kijken de aanwezig anders naar het logo van FEDEX bijvoorbeeld.

Ook liet ze ons een aantal website zien met tips van wat er beter aan kon. En ook wat er goed aan was.

Tenslotte nam Karin Winter ons mee in de wereld van de sociale media. Wat wel en niet te doen aan de hand van een aantal korte kernachtige woorden. Zoals “wees herkenbaar”, “Wees Sociaal”, “Kwaliteit gaat voor kwantiteit”.

De spreeksters hadden elk een A4tje met tips:

Harriet: 10 tips voor goede profielfoto

Jannine: 5 tips om de juiste kleuren te kiezen voor je logo (+ kleuren psychologie)

Karin: Mediawijsheid