Verslagen

Verslag bijeenkomst 14 nov

Onder de noemer beter laat dan nooit, toch nog even een verslag van de November bijeenkomst.

Omdat we in zowel de papieren als digitale media flink wat aandacht kregen, was het een van onze best bezochte bijeenkomsten. Ruim 60 dames wisten de weg te vinden naar de Westerbergen in Echten.

Leden en niet leden (tegen een kleine vergoeding) werden aan het werk gezet door Jolanda Wicherson. Jolanda is onderneemster en ondernemerscoach, en weet als geen ander dat het leven van een ondernemer bergen en dalen kent.

Haar opdracht was om ons aan het werk te zetten op een interactieve manier. Dat is gelukt.

Allereerst zorgde ze ervoor dat iedereen het gevoel had ‘erbij te horen’.
Er was dus geen onderscheid tussen leden en niet-leden. We werden juist heel nieuwsgierig naar elkaar gemaakt. Door de werkvorm was ook iedereen in beweging, zonder je ongemakkelijk te voelen.
Er was in de eerste kennismakingsronde alle ruimte om elkaar te leren kennen en te bevragen.
Wat beweegt jou en wat doe je.

Na deze start werden we aan het werk gezet met onze kwaliteiten/kernwaarden (of de kwaliteiten waar we juist een beetje jaloers op waren). Wat maakt jou als ondernemer nou zo anders dan een ander?
Op tafels lagen kaarten met woorden als: humor, elkaar zien, vriendelijkheid, zorgzaam, doelgericht zijn.
Vooral omdat iedereen in beweging was om op alle tafels te zoeken naar herkenbare kwaliteiten, was er heel veel ruimte voor gesprek.
Waarom heb jij gekozen voor….. en wat wil je ontwikkelen?

De kracht van Jolanda is vooral haar aanstekende enthousiasme en het ontbreken van waardeoordelen. Alles is goed, als je jezelf er maar senang bij voelt.

Wat ik van de avond heb meegenomen is weer een volgende stap in focus leggen. Je kunt maar beter 1 ding heel goed doen, dan 10 dingen half.
Af en toe stil staan bij waar je goed in bent en waar je nog in wilt ontwikkelen is noodzakelijk. Daar nemen we vaak te weinig tijd voor.

Na deze inspirerende sessie was er nog alle ruimte om ons jaarprogramma (in een nieuw jasje, dank je wel Janine) te delen.
Natuurlijk waren hapjes en drankjes rijkelijk aanwezig.
Het heeft een aantal nieuwe leden opgeleverd, nu maar hopen dat we deze trend vol inspiratiesessies kunnen voortzetten.